Jautājums
Kādas garšas Jūs parasti izvēlaties?
Zemeņu
Aveņu
Melleņu
Meža ogu


JAUNUMI

INFORMĀCIJA MASU MEDIJIEM

Latvijas Valsts Augļkopības institūts (Zemgales plānošanas reģions) sadarbībā ar komercuzņēmumu SIA „Puratos Latvia” (Kurzemes plānošanas reģions) no 2014.gada 2.janvāra ir uzsācis Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansēta projekta „Inovatīvu augļu un ogu pārstrādes tehnoloģiju izstrāde” (Vienošanās Nr.2013/0059/ 2DP/2.1.1.1.0/13/APIA/VIAA/022) īstenošanu.

Projekta īstenošanas laiks: 02.01.2014. – 31.12.2014.

Projekta mērķis: Sekmēt jaunu tehnoloģiju izstrādi no vietējiem resursiem ražotu pārtikas produktu konkurētspējas paaugstināšanai reģionālajos un globālajos tirgos.

Projektā plānotas divas aktivitātes. 1.aktivitātes ietvaros tiks veikts pētnieciskais darbs, kurā tiks analizēti rūpnieciskā augļu un ogu piedevu ražošanas procesa dati, izvērtētas izejvielu un produkcijas kvalitatīvās īpašības un mikrobioloģiskais piesārņojums. 2. aktivitātes ietvaros tiks izstrādātas eksperimentālas aseptisku un neaseptisku augļu un ogu piedevu ražošanas tehnoloģijas un veikta to novērtēšana.

Projekta plānotie rezultāti: izstrādāta viena jauna augļu/ogu piedevu ražošanas tehnoloģija, kura nodrošinās iespēju rūpnieciskās ražošanas apstākļos saražot produkciju, saglabājot augļu un ogu garšu, krāsu un smaržu, kā arī mazinot/novēršot mikrobioloģisko piesārņojumu. Pētniecības rezultātu publicitātes nodrošināšanai paredzēts sagatavot un iesniegt divus oriģinālus zinātniskus rakstus publicēšanai Web of Science, SCOPUS ERIH (A vai B) datu bāzēs iekļautos žurnālos vai konferenču rakstu krājumos.

Plānotais projekta kopējais finansējums: 399 552 LVL, t.sk. attiecināmās izmaksas 342 826 LVL, no kurām ERAF finansējums 204 228 LVL.

Sagatavoja: D. Segliņa (06.01.2014.)